Iezīmes

bērnu (7) dārzeņi (5) kartupeļi (1) nūdeles (1) otrais (3) rīsi (2) vista (1) zupa (3)

trešdiena, 2013. gada 31. jūlijs

Cāļa zupa

Zupas katlā liek vistas gabaliņus ar kauliem - spārniņus vai stilbiņus. Jo vairāk, jo zupa iznāks stiprāka. Uzlej aukstu ūdeni, pieber smaržīgos piparus, lauru lapas, sāli, var arī dažādus garšaugus, kas ir pie rokas - lokus, dilles, pētersīļus. Vāra, noputo pēc vajadzības. Minūtes 10-15-20-30-1 stundu?
Pa to laiku notīra burkānus un sagriež plānās ripiņās vai citos gabaliņos, met klāt. Vāra. Minūtes 10?
Ar putu karoti izņem ārā vistu.
Samizo kartupeļus, sagriež sīki, met klāt. Vāra. Minūtes 10? Kamēr kartupeļi un burkāni mīksti.
Kamēr vārās kartupeļi, vistu atdala no kauliem un sīki sagriež. Iemet atpakaļ gatavajā zupā. Pēc vēlmēm un iespējām zupu pasniedz ar svaigām dillēm, lociņiem, kinzu.

Produkti, pamata: vistas spārniņi vai stilbiņi, burkāni, kartupeļi, sāls, lauru lapas, smaržīgie pipari, garšaugi, ūdens
Gatavošanas laiks: no 30 min līdz 2 h
Minimālais vārīšanas laiks ir 30 min, ja ļoti jāsteidzas. Ja vāra ilgāk, buljons aromātiskāks (bet jāsāk ar lielāku daudzumu ūdens, lai katls neizvārās sauss).

Piezīme. Slavenā Ņujorkas cāļa zupa vai ebreju penicilīns parasti tiek gatavota ar nūdelēm. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru