Iezīmes

bērnu (7) dārzeņi (5) kartupeļi (1) nūdeles (1) otrais (3) rīsi (2) vista (1) zupa (3)

trešdiena, 2013. gada 31. jūlijs

Dārzeņu un gaļas sautējums

Dziļā pannā vai katlā nelielā eļļas daudzumā apcep sasmalcinātus sīpolus un gaļas gabaliņus. Labi izdodas ar cūkgaļas vai teļa mīkstumu, ar vistu sanāk pasausi, bet liellops, iespējams, jāpasautē ilgāk.
Pa to laiku notīra burkānus un sagriež ripiņās, met klāt. Pievieno sāli, garšaugus no dobes, piemēram dilles, kinzu, pētersīļus, ziemā var lauru lapas, smaržīgos piparus, var ķiploku, drusku apcep, tad vāku virsū un sutina nelielā karstumā (pielej nedaudz ūdens vai eļļas, ja grasās piedegt).
Samizo kartupeļus, sagriež palielos gabalos, met klāt, pārlej ar verdošu ūdeni (gandrīz nosedzot kartupeļus, bet labāk nepieliet par daudz, vienmēr jau var piešaut vēl). Sautē, kamēr dārzeņi mīksti - vismaz 20 min. Uz pēdējām 10-15 minūtēm pievieno saldos zirnīšus. Vidēji kopējais gaļas sautēšanas laiks ir ap 40-60 min., bet jāskatās pēc gaļas veida un vēlamās mīkstuma pakāpes.
Sautēšanas beigās pievieno nedaudz saldā krējuma un/vai auzu piena un/vai sviesta. Diētiskajā variantā šo soli izlaiž.

Produkti, pamata: gaļa, sīpoli, burkāni, kartupeļi, sāls, eļļa, ūdens
Produkti, opcionāli: garšaugi, lauru lapas, smaržīgie pipari, ķiploki, saldie zirnīši, saldais krējums, auzu piens, sviests
Gatavošanas laiks: ap 30 min
Kopējais laiks: ap 60 min

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru