Iezīmes

bērnu (7) dārzeņi (5) kartupeļi (1) nūdeles (1) otrais (3) rīsi (2) vista (1) zupa (3)

trešdiena, 2013. gada 31. jūlijs

Plovs

Sīki sasmalcina sīpolu un saspiež pāris daiviņas ķiploku; apcep eļļā. Pievieno nelielos kubiņos sagrieztu cūkgaļu, sāli un garšvielas (pēc vēlmēm un iespējām, piemēram, piparus, kinzu, kuminu, oregano, nedaudz karija) un visu kopā apcep. Ar rupjo rīvi sarīvē pārīti burkānu un apcep arī tos.
Var pievienot nedaudz žāvētu augļu - sīki sagrieztas žāvētas plūmes, aprikozes un rozīnes. Var pievienot ēdamkaroti tomātu pastas vai kečupa.
Tai pašā vai citā lielā pannā visu sacepto pārber ar rīsiem (nevārītiem). NEMAISA. Tad uzmanīgi no maliņas lej karstu ūdeni - tik daudz, lai ūdens gandrīz pārklātu rīsus.
Liek virsū vāku un sautē apmēram minūtes 30. Pa laikam paskatās, vai netrūkst ūdens - ja draud piedegšana, pielej vēl karstu ūdeni.
Pēc sautēšanas samaisa.
Pasniedz ar grieķu/turku jogurtu vai kečupu.

Produkti, pamata: cūkgaļas gabals (0.5-1 kg, var būt ar drusku speķīti klāt), sīpols, ķiploks, burkāni, garšvielas, rīsi, sāls, eļļa, ūdens
Produkti, opcionāli: žāvētas plūmes, žāvētas aprikozes, rozīnes, tomātu pasta vai kečups, grieķu/turku/dabiskais jogurts

Gatavošanas laiks: ap 30 min
Kopējais laiks: ap 60 min

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru